Tüm Yurtta Mevlit Kandili Coşkusu

Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hazreti Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşrif ettiği bu gecede tüm camiler dolup taştı.

Tüm Yurtta Mevlit Kandili Coşkusu


SELİMİYE’DE MEVLİD KANDİLİ COŞKUSU

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde Mevlid Kandili coşkusu yaşandı.

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti.

Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, ‘Mevlid’ konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.

EYÜP SULTAN’DA MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’ne akın etti. Vatandaşların kandil coşkusu drone ile havadan görüntülendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili’ni idrak etmek için Eyüp Sultan’a gelen vatandaşlar, Eyüp Sultan türbesinin önünde dua edip, Kur’an-ı Kerim okudu. Mevlit Kandili’nde yatsı namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı. Vatandaşların Eyüp Sultan Camii’ne akın etmesi drone ile havadan görüntülenirken, caminin eşsiz güzelliği akşam ışıklandırması ile taçlandırıldı.

Yatsı namazı için Eyüp Sultan’a gelen Nigar Doğandurdu, “Buraya arkadaşlarımla birlikte geldim tek olduğumuz zaman gelmek zor olabiliyor. Eyüp Sultan’a ibadet etmek için geldik, Rabbimize karşı görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Namaz sonrası duygularını aktaran Ensar Batır, "Tüm Türkiye’nin, tüm Müslüman aleminin kandilini kutluyorum. İmkan buldukça Eyüp Sultan’a geliyoruz. İbadetlerimizi ve dualarımızı ediyoruz” şeklinde konuştu.



BURSA’DA CAMİLER DOLDU

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili’nde Bursa’daki camiler doldu taştı.

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili’nde Ulu Camii hınca hınç doldu. Tarihi mabede akın eden vatandaşlar, yatsıdan evvel okunan Mevlid-i Şerifi Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Mübarek geceyi huşu içinde idrak eden vatandaşlar, tarihi bir gün yaşadı. Çevre illerden de gelenlerin olduğu Ulu Camii’nde kandil coşkusu dualarla yaşandı.Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulu Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı

(Koray Ustabaşı /Abdullah Çibir/İHA)
Kaynak: İHA