Myanmarlı Generalden Skandal Açıklama Açıklaması 'Din Ayrımcılığı Yapmadık'

Myanmarlı General Min Aung Hlaing, Papa Francis ile yaptığı görüşmede, "Din ayrımcılığı yapmadık" ifadelerini kullanarak Arakanlı Müslümanlarının gördüğü zulmü inkar etti.

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik uygulanan baskı, şiddet ve mülteci krizinden sorumlu tutulan General Min Aung Hlaing, Papa Francis ile Yangon şehrinde yaptığı görüşmede, "Din ayrımcılığı yapmadık" dedi.

Kıdemli General Hlaing, ülkede tüm inançların özgürce yaşandığı ve ibadetlerin özgürce yapılabildiğini öne sürdü. Hlaing, "Myanmar ordusu barışı yeniden sağlamak için çaba sarf ediyor" diyerek Myanmar’ın etnik gruplar arasında ayrımcılık yapmadığını savundu.

Myanmar ordusunun Arakan’da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos’tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısının tam olarak tespit edilemediği belirtildi. Etnik temizliğe dönüşen saldırılarda 300’e yakın köy; ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edilirken, 600 binden fazla Arakanlı Müslüman dağlık bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladeş’e kaçtı. On binlercesi ise hala Bangladeş’e kaçmanın yolunu arıyor. BM ve İngiltere Arakanlılara yapılanları etnik temizlik olarak nitelendirdi.
Kaynak: İHA