Karabük Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Karabük merkezli iki ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkartılan L.A.Ö, M.Y, Ş.G ve B.T'nin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Hakimliğe sevk edilen şüphelilerden L.A.Ö, Ş.G ve B.T tutuklanırken, M.Y ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları ve örgüte üye oldukları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için 16 Kasım'da Karabük ve Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski öğretim görevlisi, bilgisayar uzmanı ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu L.A.Ö, M.Y, Ş.G, F.S, M.I ve B.T. gözaltına alınmıştı. 23 Kasım'da mahkemeye çıkartılan şüphelilerden F.S. ve M.I, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA