Edirne'nin Kurtuluşunun 95'İnci Yıl Dönümü Resepsiyonu

Edirne Valisi Özdemir: 'Artık Edirne'ye bir Cumhuriyet Meydanı gerekiyor' Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 'Bugün binlerce Edirneli, aslında binlerce Trakyalı... Yunanistan'tan Bulgaristan'tan gelenler SOLOTÜRK'ün gösterisini izlerken bütün dostlarımız güven ve gurur, düşmanlarımız korku duydular'

Edirne'nin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çok amaçlı salonunda verilen resepsiyonunda, kurtuluş kutlamalarında vatan ve bayrak sevgisinin doruğa ulaştığı bir gün yaşandığını söyledi.

Yakın bir zamanda rahatsızlık geçirdiğini anımsatan Özdemir, bütün rahatsızlığı ve yorgunluğunun bugünkü coşkuyla kaybolduğunu ifade etti.

Kurtuluş Bayramı'nda alanın çok dolu olduğunu belirten Özdemir, "Artık Edirne'ye bir Cumhuriyet Meydanı gerekiyor. Eğer biz bu meydanı yapmazsak, halkımızın ilgisine, halkımızın bayram kutlama ve bayramı beraber kutlama isteğine pek sıcak bakmamış olacağımızı düşündüğüm için meydan konusunun gelecek yıl içerisinde bitirilmesi konusunda ne gerekiyorsa başkanımızla birlikte yapacağız." diye konuştu.

SOLOTÜRK'ün gösterisinde de Türkiye'deki en fazla katılımın olduğu ilin Edirne olduğunu aktaran Özdemir, "Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır." dedi.

Özdemir, artık Edirneli olduğunu ve Edirne'yi her yerde yaşayacağını kaydetti.

-"SOLOTÜRK ile bir kez daha gurur duyduk"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne halkı adına Mehmetçiğe taktirlerini, teşekkürlerini, şükranlarını ve saygılarını sunduğunu dile getirdi.

Ordunun Türkiye'nin koruyucusu olduğunu anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bugün SOLOTÜRK ile bir kez daha gurur duyduk. Bugün binlerce Edirneli, aslında binlerce Trakyalı... Yunanistan'tan Bulgaristan'tan gelenler SOLOTÜRK'ün gösterisini izlerken bütün dostlarımız güven ve gurur, düşmanlarımız korku duydular. SOLOTÜRK'ün kahraman ekibini Edirne halkı adına kutluyorum."

Gürkan, kadınıyla, erkeğiyle, kızanıyla tüm Edirnelilerin memleket için göğsünü siper etmeye, kanını dökmeye ve canını vermeye her daim hazır olduğunu belirterek, "Çünkü biz bağımsızlık ruhumuzu Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Çünkü biz vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olmasından alıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, var olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Ne mutlu Türküm diyene." dedi.

Konuşmaların ardından, Edirne Giyim Sanayi AŞ Genel Müdürü Mümtaz Erman ve Trakya Üniversitesi Kurucu ve 2. Dönem Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz'e fahri hemşehrilik beratı verildi.

Rahatsızlığı nedeniyle resepsiyona katılamayan Karadeniz'in beratı, kızı Şehnaz ve Eşi Ayten Karadeniz'e takdim edildi.

Edirne'nin kurtuluşunun 95'inci yıl pastasının kesildiği resesyona, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA