Ordu'da 'Yayla Evlerinde Erzak Bırakmayın' Uyarısı

Ordu'da kar yağışıyla birlikte yayladaki evlerini terk etmeye başlayan vatandaşlar boşalttıkları evlerde erzak ve yaşamsal malzeme bırakmamaları konusunda uyarıldı.

Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının başlamasının ardından yayla evlerinin boşalmaya başladığını söyledi.

İki bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kalan vatandaşların da evlerini boşaltarak ayrılmaya başladığını ifade eden Özerden, bu vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda her hafta mahallelerde bütün kamu kurumlarının amirlerinin katılımıyla halk ve güvenlik toplantıları yaptıklarını aktaran Özerden, vatandaşlara her fırsatta bu uyarıyı yaptıklarını belirti.

Vatandaşları imam ve öğretmenler aracılığıyla da ulaşmaya çalıştıkları bilgisini veren Özerden, bölge halkına şu uyarılarda bulundu:

"Lütfen hiçbir vatandaşımız yiyecek, içecek veya patlayıcı yapılabilecek tüp gibi malzemeleri yayla evlerinde bırakmasınlar. Bu da mı kullanılır demesinler. Kesinlikle bu malzemeleri evlerinde bırakmasınlar. Çünkü bu bizim için çok önemli." dedi.

Kolluk kuvvetlerinin bu konuda çok ciddi çalışma yürüttüğünü de vurgulayan Özerden, "Bilinmesini isteriz ki evlerde bırakılacak yaşamsal malzemeler mevcut süreci olumsuz etkileyebilecek türden işlerdir. Dolayısıyla vatandaşlarımız yaylaya çıkarken yanlarında getirdikleri malzemeleri tekrar giderken yanlarına alsınlar. Bu o kadar da zor bir şey değil." diye konuştu.

Kaymakam Özerden, bölgede kar yağışının zaman zaman etkili olduğunu, yaylacıların da bu durumu göze alarak hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da Çambaşı Yaylası'ndaki konuya hakim olduklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı da taktire şayandır. Kötü niyetli insanlara bu fırsatı vermemeleri güzel bir şey. İnşallah bu kışı sorunsuz şekilde atlatacağız." dedi.

Kaynak: AA