USEM Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Uşak Mahalle Bazlı Sosyal Uyum, Sosyal Kültürel Etkinlik ve Meslek Edindirme Merkezi (USEM) tarafından düzenlenen aşçılık ve santral operatörlüğü kurslarını bitiren 83 kursiyere sertifikaları verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve Uşak Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen, özellikle bayanların ve gençlerin ilgi gösterdiği meslek edindirme kurslarının devam edeceğini söyledi.

Sosyal ve kültürel anlamda mahalle bütünlüğünü sağlamak ve bireylerin iş olanaklarını artırmaya yönelik gerçekleştirilen projelerin önemli birer sosyal faaliyet olduğunu kaydeden Başkan Cahan, dokuma, aşçılık ve santral operatörlüğü kurslarıyla yüzün üzerinde vatandaşa eğitim verildiğini aktardı.

Proje kapsamında ayrıca, aile içi iletişim, kişisel gelişim ve madde bağımlılığı gibi alanlarda da varlık gösterdiklerini ifade eden Başkan Cahan, "İnsan odaklı ve doğrudan halkın yaşantısına dokunan hizmetler ortaya koymayı önemsiyoruz. Mutlu insanlar, mutlu bir şehir, güzel bir Türkiye demektir. Her şey insanımız için." dedi.

Bedensel engelli vatandaşların da kurslarda yer aldığını ve sonuçtan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Nurullah Cahan, şöyle konuştu:

"Burada özellikle gençlerimizi ve bayanlarımızı görüyoruz. Kurslarımızı başarılı bir şekilde tamamladılar. Hocalarımıza, katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel sonucu sertifika dağıtım töreni ile taçlandırdık. İnşallah biz de öncelikle engelli vatandaşlarımıza istihdam hususunda yardımcı olacağız, tüm Uşak olarak sahip çıkacağız. Gerek sosyal yaşantımızda ve gerekse istihdam anlamında, hizmet noktasında belediye olarak tüm benliğimizle mevcudiyetimizi sürdüreceğiz."

Törene, ZEKA Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA