Sarıkamışlı Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 52 kursiyere sertifikaları verildi.

Sarıkamış'ta, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı (BTC) şirketi ve Atatürk Üniversitesinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı tamamlandı.

Programı başarıyla tamamlayan 52 girişimci adayına sertifikaları Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, törende yaptığı konuşmada, bölgede istihdamı geliştermeye yönelik bu tür faaliyetlerin önemine işaret etti.

Girişimci adaylarına öncelikle kendilerine güvenlemelerini tavsiye eden Karaman, "Üretimden yana sürdürülebilir işler yaparsak bu bölgede göçü önleriz. Sarıkamışımızın geleceğini çok parlak görüyorum. Sizler turizme katkı sunarak ilçenin gelişimine destek olacaksınız." dedi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da istihdamın artırılmasında girişimciliğin önemini belirterek, bu eğitimlerin işsiz gençlerin kendi işlerini kurmalarına önemli katkısı olduğunu söyledi.

BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ise Atatürk Üniversitesi ve BTC işbirliği ile yürütülen Geleceğe Doğru Bakmak Projesi kapsamında KOSGEB desteğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları düzenlendiklerini belirtti.

Eğitimlerdeki amacın, bölgede istihdama, üretime destek vererek ülke ve bölge ekonomisinin güçlenmesini sağlamak olduğunun diye getiren Kaya, şunları kaydetti:

"BTC boru hattı güzergahında bugüne kadar 50’den fazla iş yerinin açılmasına destek verdik. Özellikle kadınlar ve gençler başta olmak üzere, tüm girişimcilere şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki yılda da benzer destekler vereceğiz. Burada sertifika alan dört girişimcinin iş yerlerini açmalarında önemli katkı sağladık."

KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş'da, KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerine devam ederek, istihdam oluşturma yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, Atatürk Üniversitesi ile BTC'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sertifika töreninde BTC'den teknik destek alarak iş yerlerini açan ve işlerini başarılı bir şekilde sürdüren ikisi kadın dört girişimciye de teşekkür belgeleri verildi.

Törene, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Cengiz Birdal, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul da katıldı.

Kaynak: AA