Havza'da Kan Bağışı Kampanyası

Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Türk Kızılayı işbirliğiyle "Kan Bağışı Can Bağışı" sloganıyla düzenlenen kampanya, Mehmetçik Meydanı'nda başlatıldı.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, kampanyanın başlatılması töreninde yaptığı açıklamada, kana kimin ne zaman ihtiyacı olacağının bilinemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"O yüzden kan verebilecek durumda olanların kan bağışında bulunması insanlık görevidir. Fırsat buldukça kan bağışında bulunuyorum. Kan bağışı kampanyasına katkı sağlayan vatandaşlarımıza, Kızılayımıza ve projenin hazırlanmasında emeği geçen Havza Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam da kan bağışının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kampanya ile halkımızın kan bağışına olan duyarlılığını arttırmak istedik. Kan bağışı sayısını arttırmak istedik. Milli Eğitim camiası ve öğretmenler olarak 24 saat öğrencilerimizin yanında olduğumuz gibi halkımızın da yanındayız. Bu duygularla 'can bağışı' dedik ki gerektiğinde öğretmenlerimiz canlarını vermeye hazırdır. Geçmişte şehit öğretmenlerimiz buna en güzel kanıtıdır."

Konuşmaların ardından kampanyaya ilk kan bağışlarını Kaymakam Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim müdürü Sağlam yaptı.

Şehit Besim Kazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de destek verdiği kampanyanın 3 gün süreceğini ve 200 ünite kan toplanmasının hedeflendiği bildirildi.

Kaynak: AA