Siyaset Atölyesinde Dersler Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi'de Siyaset Atölyesi derslerinin başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yrd. Doç. Dr. Veysel Kurt’un koordinatörlüğünde yürütülecek olan Siyaset Atölyesinde ilk ders konuğu Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay oldu.

Sarıbay, yaptığı konuşmada, siyasetin, bir toplumda maddi ve maddi olmayan değerlerin otorite eliyle dağıtımı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maddi olan kavramlar açık servet, zenginlik, maddi kaynaklar gibi aklınıza bir sürü şey gelebilir. Maddi olmayan değerler dediğimizde ise statü, mevki, unvan gibi kavramları ifade eden olgulardır. Bir diğer görüşe göre siyaset, aslında kimi, neyi, ne kadar aldığına dair bir sürecin tanımıdır. Bunun örneği de milli bütçedir. Bütçe uygulanan siyasal rejimin yöntemine yansıyan halidir. Otoriter bir şekilde dağıtırsanız otoriter bir sistemsiniz. Demokratik bir şekilde dağıtırsanız rejiminiz otoriter değildir."

Kaynak: AA