Cizre'de Girişimcilik Eğitimini Tamamlayanlara Sertifika

Cizre Belediyesi ve KOSGEB iş birliğiyle açılan girişimcilik kursunu tamamlayan 75 kursiyere sertifika verildi.

Cizre Belediye Başkanvekili Kaymakam Faik Arıcan, kaymakamlıkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, meslek edindirme kurslarının önemine değindi.

İşsizlik sorununun sadece kamuya personel atanmasıyla çözülemeyeceğine işaret eden Arıcan, "Bunun yanında özel işletmelerin, ticari kuruluşların yörede artması bu sorunu da bertaraf edeceğini düşünüyorum." dedi.

Arıcan, şöyle konuştu:

"İlçemizde ticari işletmelerin gelmesi için davetimiz her zaman var. Onlara gerek organize sanayi bölgesinde ve gerekse belediye olarak gerekli alt yapı hizmetlerini vermeye hazırız. Ülkemizdeki tüm işletmeleri buraya davet ediyoruz. Ama bunun yanında da her işletme buradaki istihdam sorununu çözebilecek yapıda, güçte değildir. O zaman bizim vatandaşlarımızı devletimizin sağladığı imkanlarla bilgilendirip bu imkanlardan faydalanmasını sağlamamız lazım.Yapılan bu kurs ve bu projede bu kapsamdadır."

Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Vedat Sönmez de girişimcilik faaliyetinin ülke kalkınmasında, refahın artmasında ve istihdam yaratmada büyük bir etkisi bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Arıcan, Cizre TSO Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nur, Cizre ESO Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ve AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA