İran Dini Lideri Hamaney'den Depremzedelere Ziyaret

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, İran’ın Kirmanşah eyaletindeki depremzedeleri ziyaret etti.

İran Dini Lideri Hamaney'den Depremzedelere Ziyaret
İran dini lideri Ayetullah Hamaney, geçtiğimiz hafta İran’ı vuran 7.3 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kirmanşah eyaletini ziyaret etti. Kirmanşahlılara hitap eden Hamaney, ’’Siz şevkatli halkı daha iyi bir zamanda ziyaret etmek isterdim’’ dedi.

’’Sizin üzülmenize, hepimiz üzüldük. Siz sabırlı ve şefkatli halk, ilk defa buna benzer sorunlarla karşılaşıyor değilsiniz” ifadelerini kullanan Hamaney, “Siz savaş döneminde de acılar karşısındaki direnişinizi herkese gösterdiniz. güçlü ve kahramanca acıların karşısında direndiniz.Büyük insanlar vakaların karşısında durarak, kendi irade güçleri ile sorunları mağlup ederler’’ şeklinde konuştu.

İran’ın her bir köşesinden halkın Kirmanşah’a yardımcı olmaya çalıştığını hatırlatan Hamaney, ’’Yetkililer elinden geleni yapıyor. Olayın ilk saatlerinden beri ordu, şehirlerde devrim muhafızları ise köylerde halkımıza hizmet sunuyor. Ama benim için bu kadarı yeterli değil. Dolayısıyla farklı sahalarda faaliyet gösteren yetkililerin daha fazla çabalaması gerekiyor’’ diye konuştu

Dini lider Ayetullah Hamaney’nin Kirmanşah ziyareti devam ediyor.

12 Kasım Pazar akşamı İran-Irak sınırında gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki depremde, 437 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA