'İstanbul'da Pazar Konserleri' Başlıyor

Adile Kurt Karatepe, 5 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.

Türk halk müziğinin güçlü yorumcularından Adile Kurt Karatepe, "İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinliğin bu ay ki ilk konseri, 5 Kasım'da saat 14.00'te, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerinde sahne alacak Karatepe, konserinde Anadolu ve Türk topraklarındaki yaşanmışları dile getiren hikayelerden esinlenerek yazılan hoyrat tarzı uzun havaların yanı sıra, her yöreden türküler, semahlar, deyişler ve birbirinden güzel türkülerden oluşan repertuvarı yorumlayacak.

TRT'de, 1995 itibarıyla Türk halk müziği sanatçısı olarak görevini sürdüren Karatepe, İstanbullulara keyifli bir pazar günü yaşatacak.

Türk halk müziğini geleneksel formlarına uygun icra eden sanatçı konserde, "Aşk Yoluna Canı Feda Kılanlar", "Hüseynik'ten Çıktım Şeher Yoluna", "Sarıkamış Ağıdı", "Bu Dervişlik Bir Dilektir", "Gözelim Sensen", "Seher Seher Seyre Vardım", "Duman Vardır Güzel İzmir Başında" ve "Hayde Gidelum Hayde" adlı eserler başta olmak üzere sevilen birçok türküyü seslendirecek.

Türk sanat müziğinin duayen isimlerinden Ahmet Özhan da İstanbul'da Pazar Konserleri kapsamında 19 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.
Kaynak: AA