Güney Kore Havayolu Şirketi Üst Yöneticisine Zimmet Suçlaması

Korean Air Üst Yöneticisi Ço'nun şirket fonlarını zimmetine geçirerek evinin tadilat masrafları içi kullandığı iddia ediliyor.

Güney Kore'de polis, ülkenin en büyük havayolu şirketi Korean Air'in Üst Yöneticisi Ço Yang-ho hakkında yakalama emri çıkarılması için savcılığa başvurdu.

Güney Kore ulusal haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre Ço, şirket fonlarını zimmetine geçirmek ve bu suretle hissedarların güvenini suistimal etmekle suçlanıyor.

Aynı zamanda havayolunun bağlı olduğu Hanjin Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ço'nun 2013-2014 yıllarında kişisel konutunun tadilatı için kurumsal harcama adı altında şirket kasasından 3 milyar won (yaklaşık 10 milyon lira) harcadığı iddia edildi.

Polis, Ço hakkında geçen ay yakalama emri çıkarılmasını istemiş ancak savcılık suç isnadının somut delilerle ortaya konabilmesi için daha ileri soruşturma yapılması gerektiğini belirtmişti.

Ço, geçen ay polise verdiği ifadede suçlamaları reddetmişti.

İş adamı hakkındaki iddialar, polisin renovasyon firmasıyla ilgili vergi kaçakçılığı hakkında yürüttüğü ayrı bir soruşturmada ortaya çıkmıştı. Polis, temmuz ayında havayolu şirketinin başkent Seul'deki ofisine baskın yapmış, muhasebe defterleri ve irtibat kayıtlarına el koymuştu.

Kaynak: AA