FETÖ'nün 'Sinsi Yöntemleri' Romana Konu Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) insanlara ve öğrencileri örgüte katmak için kullandığı sinsi yöntemler, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özben'in yazdığı sosyal bilim romanı "Sosyolojik Kafa"da okuyuculara anlatıldı.

Sosyal bilimi hikayeleştirerek okuyucularına ulaştırmayı hedefleyen Doç. Dr. Özben, sosyal bilim romanı olan "Sosyolojik Kafa" adlı kitabını yazdı.

FETÖ'nün insanları ve öğrencileri ağına düşürmek için kullandığı yöntemlerin de ele alınarak okuyuculara aktarıldığı eser, bir süre önce satışa sunuldu.

Ülkenin önemli toplumsal sorunlarından olan kadına şiddet gibi önemli sosyolojik konuların da yer aldığı "Sosyolojik Kafa" kitabının ilk baskısı, 5 günde tükendi.

Doç. Dr. Özben, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitapta, sosyoloji öğrencisi olan Nilüfer karakterinin, üniversitedeki ilk yılının ve sosyoloji öğreniminin yaşamına kattıklarının anlatıldığını söyledi.

Kitabın, her kesimden okuyucuya sosyolojik düşünmenin nasıl bir şey olduğunu sezdirme iddiasında olduğunu ifade eden Özben, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyolojik Kafa için bir sosyal bilim romanı ve bu yeni birşey. Kitabın, Nilüfer ile sosyolojiye giriş derslerine konuk olan okuyucuya, son yılların popüler bilimi 'sosyolojiden haberli olmak' gibi bir vaadi var. Sosyolojinin temel konuları anlatılırken örnekleri kendi ülkemizden, kültürümüzden, kısacası kendi insanımız üzerinden veriyoruz. Bu yönüyle 'Sosyolojik Kafa' yerli bir kitap. Kitapta ele alınan konu ve kavramlar gereğince kurgulanan örnek olaylar var. İçinde neredeyse yok, yok... Kitapta, genç insanları, ama özellikle de üniversite öğrencilerini ağına düşüren ve foyası 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde açıkça ortaya çıkan FETÖ ve onun insan kaynaklarının merkezi yerlerinden olan cemaat evlerine de yer veriliyor."

Kitap ile sosyolojiyi insanlara sevdirmeyi de amaçladığına işaret eden Özben, "Sosyolojinin temel konu ve kavramlarını Nilüfer karakterinin öğrencilik yaşamı üzerinden mümkün olduğunca hikayeleştirerek vermeye çalışan bu kitap, güvenli bir yazarın yol göstericiliğindeki müthiş bir keşif yolculuğu iddiasında değildir. Kitap, 'herkes sosyoloji okusun' diye kaleme alınmıştır. Hepsi bu…" diye konuştu.

Özben, kitabın ilk baskısının 5 günde tükendiğini ifade ederek, kitaba ilgiden mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA