ESTAM Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Eyüpsultan Belediye Başkan Remzi Aydın, Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) uygulama koordinasyon toplantısında sunum gerçekleştirdi.

ESTAM Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) uygulama koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Remzi Aydın’ın sunumuyla başlayan toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesinin projeyle ilgili birim temsilcileri ile İGDAŞ, Türk Telekom ve BEDAŞ temsilcileri katıldı.

Eyüpsultan Belediyesi Hizmet Binası Çok Amaçlı Solan’da gerçekleştirilen toplantıda alt yapı projeleri ve meydan projesi uygulama etapları ele alındı.

ESTAM nedir?

Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi; Eyüpsultan Tarihi Merkez ilçesinde bulunan eşsiz eserlerimizin restorasyonundan, yolların yayalaştırılmasına; yeni otoparklardan, gezi rotalamalarına, metro ve raylı sistem hatlarına kadar 67 ayrı projenin yürütüldüğü çok kapsamlı bir ihya ve gelişim programıdır.

Kısa adı ESTAM olan proje Eyüpsultan’ın 2023 Vizyonu olma özelliğini taşıyor. Projenin tüm unsurları tamamlandığında Eyüp Sultan Meydanı’nın Haliç’le bağlantısı yeniden kurulacak, şehrin sosyal ve kültürel gelişimi kesintisiz devam edecek.
Kaynak: İHA