Bodrum'daki Cinayet Davası

Eski eşini bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde eski eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya maktul Gizem Olgun'un (25) eski eşi, tutuklu sanık Mert Toprak ile maktulün yakınları, Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyeleri ile Muğla Barosundan avukatlar ve sanık avukatı katıldı.

Duruşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatlarından Burak Murat Bayoğlu da takip etti.

Sanık Toprak, önceki savunmasına tekrarlayarak, evliliği süresince eşi tarafından aldatıldığını öne sürdü.

Duruşmada sanığın ağabeyi H. Toprak, tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, sanık Toprak'ın tutukluluk halinin devamına ve eksik delillerin toplanmasına karar vererek, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

- "Mahkemede yalan beyanlarda bulunuldu"

Maktul ve ailesinin avukatı Funda Ekin, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmada haksız tahrik indirimi için yalan tanıklık yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Ekin, "Mütalaada 'canavarca hisle öldürmek' ve 'tasarlayarak öldürmek' kısmından bir geri adım oldu. Sadece 'kasten ördürmek' suçundan yargılanmaya devam için mütalaa verildi. Biz de bu hususta beyanlarımızı sunacağız." diye konuştu.

Maktulün babası Cenap Olgun da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Mahkemede yalan beyanlarda bulunuldu. Kızım öldüğü için kendisini savunamıyor. Yapılan çok acı bir şey. Buna bir baba olarak çok üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmayı takip eden Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Figan Erozan da katil zanlısı Toprak'ın eşinden anlaşmalı boşandığını ancak buna rağmen eşini öldürdüğünü öne sürdü.

Olgun'un cani hislerle öldürüldüğünü belirten Erozan, olayı başından bu yana takip ettiklerini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Yalıkavak Mahallesi'ndeki mobilya mağazasında çalışan Gizem Olgun bıçaklanarak öldürülmüş, katil zanlısı olarak eski eşi Mert Toprak gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA