Tarihi Çınar Doğaseverleri Ağırladı

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen doğa ve keşif yürüyüşünün bu ayki rotası, Altınyaka Mahallesi'ndeki bin 150 yaşındaki çınar ağacı oldu.



Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Altınyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen doğa ve keşif yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Yürüyüşe Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan Altınyaka Mahallesi'ne 4 kilometre kalıncaya kadar minibüslerle giden katılımcılar, buradan Güzle mevkisinden başladıkları yürüyüşü bin 150 yaşında olduğu belirtilen tarihi çınar ağacının bulunduğu Altınyaka (Gödene) Meydanı'nda sona errdirdi.

Yürüyüş sonunda, mahalle sakinleri yürüyüşe katılanlara hazırladıkları yiyecekleri ikram etti ve Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından dua yaptırıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, spor işleri müdürlüğünün organizasyonuyla her ay bir mahalleye doğa ve keşif yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirterek, bu ayki yürüyüşün de Kumluca'nın en eski yerleşim yeri olan Altınyaka'ya yapıldığını söyledi.

Mahallenin yapılan ölçümlerle bin 150 yaşanda olduğu bilinen çınar ağacıyla dikkat çektiğini ifade eden Çetinkaya, yürüyüşe katılanların sonbaharın eşsiz güzelliklerini, doğayı ve tarihi ağacı görme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Çetinkaya, misafirperverlikleri dolayısıyla mahalle sakinlerine de teşekkür etti.

Kaynak: AA