Hazır Giyimciler Ukrayna Pazarında Tanıtım Yaptı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) hazır giyim, kumaş ve iplik sektörü ticaret heyeti, Ukrayna'nın Harkov kentinde düzenlenen Harkov Moda Gösterisi'ne katıldı.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, hazır giyim, kumaş ve iplik sektörü ticaret heyeti, KOSGEB desteğiyle Ukrayna'nın Harvov şehrine giderek, burada düzenlenen Harkov Moda Gösterisi etkinliğinde, Gaziantepli firmaların ürünleri sergilendi ve geleneksel kutnu kumaşı tanıtıldı.

Heyette yer alan firmalar, kumaş iplik ve hazır giyim alıcılarıyla ikili görüşmeler yaparak kentin sanayisini ve üretim yapısını da tanıtma fırsatı buldu.

Harkov Hazır Giyim ve Tasarım Kümesi ile ortak işbirliği konulu bir toplantı da yapan heyet, Gaziantep sanayisini tanıtan bir sunum yaptı.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, firmaların bir araya gelerek, heyet organizasyonu şeklinde bu tür etkinlikler yapmasının, firmaların uluslararası pazarlarda rekabetini arttırması açısından oldukça yararlı olduğunu dile getirerek, firmaların kümelenme anlayışını geliştirmek, üretimlerini ve ihracat kabiliyetlerini arttırmak amacıyla desteklere devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA