Yeryüzü Doktorları'ndan Çeçenistan'da Sağlık Taraması

YYD ve Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti arasındaki ortak projeyle, YYD gönüllü sağlık ekibi Çeçenistan'da, 571 muayene ve 67 ameliyat gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları (YYD) ve Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti arasındaki ortak projeyle, 571 muayene ve 67 ameliyat gerçekleştirildi.

YYD'den yapılan açıklamaya göre, YYD'nin, 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Çeçenistan’ın Grozni ve Gudermes bölgesine, Türkiye’den 3 göz hastalıkları uzmanı, iki dahiliye uzmanı, bir genel tababet ve bir göz hemşiresinden oluşan gönüllü sağlık ekibi gönderdiği bildirildi.

Ortak proje kapsamında YYD'nin gönüllü sağlık ekibinin, 571 muayene ve 67 ameliyat gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, YYD Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney'in şu sözlerine yer verildi:

"Dünyanın pek çok yerine acil ihtiyaçlar sebebi ile faaliyet göstermeye gidiyorken, Çeçenistan gibi bazı coğrafyalarda ise teknik iş birlikleri ile ortak projeler yürütüyoruz. Bu hem iki ülke arasındaki teknik bilgi paylaşımını geliştiriyor hem de kültürel bağları güçlendiriyor."

Açıklamada, YYD'nin bölgedeki çalışmalarının teknik iş birlikleri çerçevesinde devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA