Muğla İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Muğla İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Şubat ayı toplantısı, Vali Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Valilik 75. Yıl Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Vali Civelek, Muğla’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İŞKUR personeli tarafından 3 bin 939 işveren ziyareti, 23 bin 39 vatandaş için iş arama görüşmesi, öğrencilere ve askeri kışlalarda toplam 4 bin 674 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiğini söyledi.

Bu yıl uygulanan istihdam seferberliği kapsamında il genelinde 72 bin 810 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini, bunun 760’ının engelli olduğunu dile getiren Sarıyerli, İşbaşı Eğitim Programından 4 bin 292 kişinin faydalandığını, bu program kapsamında 14 milyon ödeme yapıldığını bunların 2 bin 705 kişisinin kalıcı istihdama dönüştüğünü açıkladı.

705 kişinin mesleki eğitimden yararlandığını ve bunlara 1.3 milyon lira cep harçlığı ödendiğini aktaran Sarıyerli, Girişimcilik Eğitiminden bin 539 kişinin faydalandığını, bunlardan 220’sinin kendi iş yerini açtığını ifade etti.

Toplum Yararına Program kapsamında yılbaşından bu yana 3 bin 125 kişinin kamu kurumlarında istihdam edildiğini söyleyen Sarıyerli, bunlardan 2 bin 350’sinin çalışmaya devam ettiğini ve bu kapsamda 27,5 milyon lira harcama yapıldığını kaydetti.

Halk Günü toplantısı sonrasında yönlendirilen 79 kişiden 25 kişinin işe yerleştirildiğini aktaran Sarıyerli, bu yıl içerisinde işsizlik ödeneğinden faydalanan 5 bin 805 kişiye 45.6 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında dezavantajlı gruplara yönelik projeler yürütülmesi kapsamında protokol imzalandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayır, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Ticaret İl Müdür Vekili Ergün Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ş. Fırat Erkal katıldı.

Kaynak: AA