Adana'da 'Okul Geçidi Görevlisi Kursu' Düzenlendi

Adana Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak için "Okul Geçidi Görevlisi Kursu" düzenledi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, Sıtkı Kulak Ortaokulunda öğretmen, öğrenci ve velilerle bir araya gelerek kurs kapsamında eğitim verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milliği Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kursta "Okul Geçidi Görevlilerinin", 12 yaşını bitirmiş öğrenciler ile istekli veli ve öğretmenler arasından seçildiği kaydedildi.

Kursta, trafik kazalarında yaralananların çoğunluğunu 5-14 yaş grubu çocukların oluşturduğuna dikkat çekilerek, çocukların trafik kazalarından korunması, sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak topluma kazandırılmasının herkesin ortak görev ve hedefi olması gerektiği belirtildi.

Okul önlerindeki geçitlerde öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlama görevi bulunduğu bildirilen "Okul Geçidi Görevlilerinin", gerektiğinde taşıt trafiğini durdurma yetkisine sahip olduğu, araç sürücülerinin görevlinin vereceği işaret ve talimata uyma zorunluluğunun bulunduğu, uymayanlara ise 206 lira trafik cezası uygulanacağı aktarıldı.

Kaynak: AA