Köy Okuluna Z-Kütüphane

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çaybaşı köyünde bulunan Ahmet Faruk Çörekçi İlk ve Ortaokuluna zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) açıldı.

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, açılış töreninde yaptığı konuşmada, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyalden öğrencilerin faydalanması amacıyla hazırlanan kütüphanenin öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yozgat, ilçe merkezinde bulunan okullara çok sayıda z kütüphane açtıklarını belirterek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla söz konusu kütüphaneleri köylere de yaydıklarını ifade etti.

Ders çalışmadan, kitap okumadan başarı sağlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Yozgat, şu bilgileri aktardı:

"Kitap okumak, her yaştan insanı bedenen ve ruhen zenginleştirir. Öğrencilerimiz, okumak istedikleri kitaba ulaşmada zorluk çekmeyecekler ve okuma alışkanlıklarını pekiştirecekler. Ülkemizin geleceği olan sevgili gençlerimizi; ahlaklı, bilgili, kültürlü, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı nesiller yetiştirmeliyiz. Bunları başarmanın tek yolu kitap okumaktan geçiyor."

Kaynak: AA