Bilecik'te ''Süt Toplama Merkezi'' Açıldı

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle süt toplama merkezi kuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, BEBKA katkılarıyla 401 bin 650 liraya yapılan merkezin çiğ süt kalitesinin arttırılması için oluşturulduğunu kaydetti.

Projenin, güvenilir gıda üretimine ve tüketimine sunulması için gösterilen bir çaba olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

''Elde edilen sütlerimiz belli bir somatik hücre sayısının altında olmak zorundadır. Bunu da ancak soğuk zincir ile sağlayabiliriz. İlçemizin hayvancılığı diğer ilçelere nazaran biraz daha fazla gelişmiş durumdadır. Süt sığırcılığı ve süt üretimi iyi düzeyde ama bu proje ile çiftçimizin ürettiği ürünün daha iyi değerlendirilmesini, tüketicinin de daha sağlıklı bir ürün tüketmesini sağlamış olacağız."

Yıldız, 11 köyde uygulanacak projede, günlük kapasitenin 12 tona kadar çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Açılışa, Kaymakamı Hamza Türkmen, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve Bilecik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hayati Keskin ile süt üreticileri de katıldı.

Kaynak: AA