Tunus'ta Sel Üç Can Aldı

Ülkenin güneyinde şiddetli yağışın neden olduğu selde biri güvenlik yetkilisi 3 kişi hayatını kaybetti, aracı sele kapılan bir kaymakam ise kayboldu.

Tunus'un güneyinde hafta sonu etkili olan şiddetli yağışın neden olduğu selde 3 kişinin hayatını kaybettiği, aracı sele kapılan bir kaymakamın da kayıp olduğu bildirildi.

Gabes vilayetine bağlı Matmata kenti Belediye Başkanı Ali et-Tayyib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün bir anda çok yoğun şekilde yağış meydana geldi. Yeni Matmata isimli bölgenin kaymakamı Muhsin bin Asi ile Ulusal Muhafızlık Bölge Başkanı Mahdi Haddad'ın içinde bulunduğu araç bölgede incelemelerde bulunduğu sırada sele kapıldı. Akıntının aşağısındaki Beni Zeltan Vadisi'nde Haddad'ın cenazesi bulundu, Yeni Matmata Kaymakamı Asi'yi arama çalışmaları ise hala devam ediyor." dedi.

Öte yandan Gabes vilayetindeki sivil savunma ekipleri de bölgede meydana gelen selde 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tunus Meteoroloji Enstitüsü'nün paylaştığı rakamlara göre, hafta sonu Gabes vilayetinde metrekareye 191 milimetreküp, Mednin vilayetinde ise 153 milimetreküp yağış düştü.

Kaynak: AA