'Koruyucu Aile Hizmet Modeli'

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Koruyucu Aile Hizmet Modeli'nden faydalanmak isteyen ailelere çağrıda bulunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların psiko-sosyal gelişimleri için kurum bakımının dezavantajlı ortamında büyümeleri yerine aile odaklı hizmet modellerinden yararlandırılmasının bakanlığın ve il müdürlüğünün temel politikalarından biri olduğunu belirtti.

İlde Koruyucu Aile Hizmet Modeli’nden faydalanan 10 aile ve 12 çocuk bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bir elinden bakanlığımızın tuttuğu çocuklarımızın bir elinden de sizlerin tutması temennimizle ilimiz çocuk evlerinde kalan çocuklarımızın yeni yuvalarına yerleşmeleri için değerli aileleri müdürlüğümüze beklemekteyiz."

Şahin, TC vatandaşı, sürekli Türkiye’de ikamet eden, en az ilkokul mezunu ve düzenli gelire sahip ve 25-65 yaş arasındaki ailelerin Koruyucu Aile Hizmet Modeli'nden faydalanabileceğini de aktardı.

Kaynak: AA