Gürcistan'da Bakanlıkların Yapısında Değişiklik

Başbakan Kvirikaşvili: 'Ülkenin daha hızlı gelişmesi ve kalkınması, vatandaşların refahının sağlanması için hükümette değişiklikler süreci başlattık'.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, bakanlıkların yapısında değişikliklerle ilgili "Yeni bir değişim dalgası ilan ediyoruz." dedi.

Başbakan Kvirikaşvili, başkent Tiflis'te konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"Ülkenin daha hızlı gelişmesi ve kalkınması, vatandaşların refahının sağlanması için hükümette değişiklikler süreci başlattık. Yeni bir değişim dalgası ilan ediyoruz." ifadesini kullanan Kvirikaşvili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre Koruma Bakanlığının Doğal Kaynaklar Yönetimi Bölümünün Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanlığına bağlanacağını kaydetti.

Kvirikaşvili, İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Durum Yönetim Ajansı ile Devlet Güvenlik ve Kriz Yönetim Kurulunun birleştirilerek Acil Durum Yönetim Merkezi olarak faaliyetine devam edeceğini belirtti.

Spor ve Gençlik Bakanlığının Gençlik Yönetim İdaresinin de Eğitim ve Bilim Bakanlığına bağlanacağına işaret eden Kvirikaşvili, yeni değişiklikler kapsamında Tarım Bakanlığının Çevre Koruma Bakanlığına, AB Bakanlığının ise Dışişleri Bakanlığına katılacağını bildirdi.

Devlet Güvenlik Servisinin Dış İstihbarat Servisine katılmasına karar verdiklerini kaydeden Kvirikaşvili, söz konusu değişikliklerin Bakanlar Kurulu toplantısında onaylayarak parlamentoya sunulacağını sözlerine ekledi.

Gürcistan Anayasasına göre, Bakanlar Kurulu'nun üçte birinin değişmesi durumunda hükümetin parlamentodan yeniden güvenoyu alması gerekiyor. Parlamentonun onaylaması durumunda sürecin aralık sonuna tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: AA