Duygularını 'Hayat Bayram Olsa' İle Anlattılar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki savaşa dikkati çekmek için 'Hayat bayram olsa' adlı şarkıyı seslendirdi Öğrencilerden Daba: 'Savaştan en çok çocuklar etkileniyor. Bir an önce savaşın bitmesini diliyoruz'

İç savaştan kaçarak aileleriyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen ve kendileri için açılan geçici eğitim merkezinde eğitim gören Suriyeli çocuklardan oluşan koro, ülkelerindeki savaşa dikkati çekmek için "Hayat bayram olsa" adlı şarkıyı söyledi.

Reyhanlı ilçesinde geçici eğitim merkezlerine giden, aralarında yetimlerin de olduğu Suriyeli çocuklar, yarım kalan eğitimlerini tamamlamaya çalışıyor.

İlçede, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan okulda eğitim gören Suriyeli öğrenciler de kurdukları koroyla ülkelerindeki savaşa dikkati çekmek için "Hayat bayram olsa" adlı şarkıyı seslendirdi.

Okulda, aralarında yetimlerin de bulunduğu Suriyeli öğrencilerin oluşturduğu 20 kişilik koro şarkıyla dünyaya barış mesajı verdi.

Koroda yer alan öğrencilerden Juli Daba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye geldiğini belirterek, yarım kalan eğitimine devam ettiğini söyledi.

Ülkesinde çok sayıda çocuğun öldüğünü ifade eden Daba, "Savaştan en çok çocuklar etkileniyor. Bir an önce savaşın bitmesini diliyoruz. Buradan tüm dünyaya barış mesajı veriyoruz." diye konuştu.

Halepli Hasan Beka da 4 yıldır Türkiye'de bulunduğunu ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı minnettar olduklarını kaydetti.

Çocukların ölmemesini istediğini dile getiren Beka, "Reyhanlı'daki okulumuzda arkadaşlarımızla birlikte 'Hayat bayram olsa' şarkısını söyleyerek herkese mesaj vermek istedik.'' dedi.
Kaynak: AA