Borsa'da Gong 'Entegre Raporlama Hazırlayan Kurumlar' İçin Çaldı

Borsa İstanbul ve ERTA (Entegre Raporlama Türkiye Ağı) iş birliğinde, ‘Entegre Raporlama Hazırlayan Kurumlar’ için gong töreni düzenlendi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Bugün gerek endeks değerinde gerekse de işlem hacminde rekorlar kırmaktayız” dedi.

Borsa'da Gong 'Entegre Raporlama Hazırlayan Kurumlar' İçin Çaldı


Borsa İstanbul ev sahipliğinde, Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) iş birliği ile entegre raporlama hazırlayan öncü kurumlar için gong töreni ve deneyim paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Gong töreninin ardından konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, endeks değerinde ve işlem hacminde rekor kırmakta olduklarını vurgulayarak, “Raporlamanın en önemli paydaşlarından birisi hiç kuşkusuz yatırımcılardır. Yatırımcılar için kolay, erişilebilir, likiditesi yüksek ve derin piyasalar sunma hedefiyle sürdürdüğümüz yolculuğumuzda bugün gerek endeks değerinde gerekse de işlem hacminde rekorlar kırmaktayız. Nitekim uluslararası camianın da gözü üzerimizde, ilgisi her zamankinden yüksek seviyede devam ediyor. Şirketlerimizin değerinin daha da artması ulusal ya da uluslararası yatırımcıların gözünde daha iyi konumlara ulaşması ve uzun vadeli finansman imkânlarına erişimi doğal olarak sermaye piyasalarımıza olan güvenin artmasıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.



"Şirketlerin oluşturacağı etki ve değer, hikâyesini doğru anlatabilmesiyle başlıyor"

Günümüzde kurumsal raporlamaya daha geniş bir açıdan bakılması ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Karadağ, şöyle konuştu: "İletişim araçlarının artışıyla birlikte bilginin çok hızlı yayıldığı dönemdeyiz. Şirketlerin çok boyutlu dış etmenlere maruz kaldığı günümüzde doğru iletişim büyük önem taşıyor. Şirketlerin oluşturacağı etki ve değer, hikâyesini doğru anlatabilmesiyle başlıyor. Şirket paydaşlarının özellikle yatırımcısının tam resmi, anlaşılır bir şekilde görmesiyle mümkün. Dolayısıyla günümüzde kurumsal raporlamaya daha geniş bir açıdan bakma ihtiyacı var".
Kaynak: İHA