Bakan Demircan, Türkiye'de Karaciğer Nakli Olan Osama Ali Khan Ve Ailesini Kabul Etti

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Karaciğer nakli olacak diğer hastalar için de Pakistan’a hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye ile Pakistan arasında organ nakli konusunda yapılan iş birliği çerçevesinde Türkiye’de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı ziyaret etti. Makamda gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Demircan, Khan’ın tedavisinin tamamlandığını ve taburcu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kardeş ülkelerin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Demircan, Khan’ın burada tedavi olup şifa bulmasının Türkiye için büyük bir onur ve gurur olduğunu dile getirdi ve bu kapsamda karaciğer nakli olacak diğer hastalar için de Pakistan’a hizmet edilmeye devam edileceğini kaydetti.



"Oğlumu tekerlekli sandalye ile getirmiştim"

Türk halkının çok kibar insanlar olduğunu ve Türkiye’ye ayak bastığı andan itibaren misafirperverlik gördüğünü ifade eden Khan da, "Bu harika ülkede tedavi olma fırsatı bulduğum için sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Oğlu konuşurken onu gülen gözlerle izleyen Khan’ın babası ise, Bakan Demircan ve Türk hekimlerine teşekkür etti. Gözyaşlarına hakim olamayan baba yaşadıkları zorlu süreçten bahsetti. Türkiye’ye getirdiğinde oğlunun içindeki 7 kiloluk tümörle birlikte 48 kilo olduğunu ifade eden baba, "Oğlumu tekerlekli sandalye ile getirmiştim, şu an 55 kilo ile memleketimize geri götürüyorum. Tedavisinin tamamlanmasından dolayı çok duygusalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA