Ayvalık Esnafına Hukuksal Destek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti verilmeye başlandı.

Ayvalık Esnafına Hukuksal Destek
Ayvalık’ta esnaf ve sanatkarın; SGK, belediye, adliye, emniyet ve vergi dairesi gibi kurumlarda bir çok konuda mağdur olduğu hukuksal konularda bundan böyle Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından belirlenen avukat aracılığıyla destek verileceği açıklandı.

Bu konuda ilk somut adımı atan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi; Başkan Melih Çakırca’nın öncülüğünde, oda üyesi esnaf ve sanatkarlara ücreti oda tarafından ödenerek, hukuksal danışmanlık yapacak olan ilçenin tanınmış avukatlarından Şehper Ferda Demirel ile protokol imzaladı.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, “Bizler; Ayvalık’ta 1780 kişilik büyük bir aileyiz. Esnaf ve Sanatkârımızın SGK, Belediye, Adliye, Emniyet ve Vergi Dairesi gibi kurumlarda birçok konuda mağdur olduğunu belirten esnaf ve sanatlarımızın bu tür hukuki sorunlarının çözümlenmesi için bir avukatlık danışmanlığına ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik. Esnafımız küçük bir problemini bile bir hukukçuya danışamamakta ve sadece bu yüzden büyüyen o küçücük hukuki problemlerin ardından zor duruma düşmekteydiler. Bu amaçla oda yönetimimizle birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonrasında; danışmanlık, hizmeti alabilecekleri avukatlarının olması gerektiğine inanarak bu uygulamayı hayata soktuk. Bugün yaptığımız protokolün ardından bundan böyle; odamıza kayıtlı esnaf ve sanatlarlarımıza ücretlerini odamız ödemek üzere hukuksal destek verilecektir. Bu yönde; Demirel Hukuk Bürosu sahibi Avukat Şehper Ferda Demirel hanımefendi ile protokolümüzü de imzaladık. Ayvalıklı esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA