Yerli Otomobilin Elazığ'da Yapılması İçin İmza Kampanyası

Yerli otomobilin Elazığ’da üretilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Yerli Otomobilin Elazığ'da Yapılması İçin İmza Kampanyası
Genç Elazığlılar Derneği (GELDER) ve Mimar Mühendisler Grubu (MMG) işbirliğinde ‘Yerli Otomobil Elazığ’da Üretilsin 123 Bin 23 İmza’ adı altında kampanya başlatıldı. Demokrasi Meydanı’nda açılan stantta başlatılan kampanyada 1 hafta içinde 123 bin 23 imza toplanması amaçlanıyor.

İmza kampanyasına Elazığlıların destek vermesini beklediğini belirten GELDER Başkanı Fuad Ülger, “Bu fabrika başka bir ilde yapılırsa tabii ki yine bizim için gururdur. Bugüne kadar bu denli büyük bir yatırımın bırakın Elazığ’da yapılmasını, talep etmişliğimiz dahi yoktur. İşte biz bugün buradan sesleniyoruz ve talep ediyoruz. Yerli otomobil Elazığ’da üretilsin diyoruz. Bunun için 123 bin 23 imza toplayacağız” dedi.

Elazığ’ın yatırım ve sanayi anlamında istenilen noktaya gelemediğini aktaran Ülger, “Terörün barınamadığı, hainlerin plan kuramadığı vatansever ilimizin en kısa zamanda gerekli yatırımları alarak tekrar bölgenin lideri konumuna gelmesini ümit ediyoruz. Motor anlamında dünyanın en iyi motorlarını üretme becerisine ve kapasitesine sahip Muzaffer Sezgin ustamız var. Üretim kapasitesinin imkanlar oluştuğu zaman ayda 40 bin motora kadar çıkabileceğini söylüyor. Bu da bizi diğer aday illerden ayıran en büyük kozumuzdur. Lojistik ve ulaşım anlamında kara, su, hava ve demiryolunun hepsini aynı anda kullanma yetisine sahip olan ve adeta doğu ile batının köprüsü niteliğinde muazzam bir jeopolitik konuma sahip olan ilimiz, kendini diğer illerden ayırıyor. Biz bu fabrikayı canı gönülden istiyoruz. Bu sebepten dolayıdır ki imza kampanyası başlattık” dedi.

Meydanda kurulan stantta vatandaşlar imza atarak kampanyaya ilk günden yoğun destek verdi.
Kaynak: İHA