Kocasinan Belediyesi'nin ''Gönül Bahçesi Hatıra Ormanı'' Projesi

Kocasinan Belediyesi'nin ''Gönül Bahçesi Hatıra Ormanı'' projesi çerçevesinde ilk fidanlar toprakla buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni doğanlar, yeni evlenenler ve vefat edenler için 3 farklı hatıra ormanı oluşturularak hayata geçirilen ''Gönül Bahçesi Hatıra Ormanı'' projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi.

Bu çerçevede ilk fidanı Merve ve Ali Rıza İlkentapar çifti toprakla buluşturdu. Düğünlerine davet ettikleri misafirleri adına proje kapsamında fidan diken çift, düğüne katılan davetlilerin isimlerini metal panoya yazdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her doğan bebek adına bir ağaç dikmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Proje kapsamında 3 farklı hatıra ormanı oluşturularak Kocasinan'ın yeşil alanının hızla artacağını belirten Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

''Kocasinan’da her doğan bebeğin adına bir ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Diğeri ise rahmeti rahmana kavuşmuş, bu dünyadan ahirete intikal etmiş geçmişlerimizin için de bir anı ormanı oluşturuyoruz. Bir de yeni evlenenler için orman oluşturduk. Hayata geçirdiğimiz ‘Gönül Bahçesi Hatıra Ormanı’ projesi kapsamında ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. Daha yeşil Kocasinan için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Her 3 ormana da katkı noktasında vatandaşlarımızı davet ediyorum. Ağaç dikmek isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız. Kocasinan Belediyesi olarak çevreyi güzelleştirmek adına yapılması gereken ne varsa biz yoğun bir şekilde gayret ediyoruz.''

Kaynak: AA