AK Partili Kadınlardan 15 Temmuz Şehitler İlkokulu Yararına Kermes

Çorlu’da 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler anısına yaptırılacak olan 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nun yapımına katkı sağlanması maksadıyla kermes düzenlendi.

AK Partili Kadınlardan 15 Temmuz Şehitler İlkokulu Yararına Kermes
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermes Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Kermes açılışında konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “AK Parti kadın kollarına teşekkür ediyorum. Bu okul fikri 15 Temmuz döneminde basından arkadaşlarla da paylaşmıştık. O şekilde ortaya çıkmıştı. Aslında Çorlu’da okullarla ilgili 2019 hedefimiz de var ikili öğretimden tekli öğretime geçme adına. Devletimizin de çok büyük yatırımları var. 5 tane okul daha bu sene yapılıyor. Ama biz istediğimiz şey, Çorlu’da 81 ilden insanlar var. Bunları tek bir hedefte tek bir kimlikte birleştirerek bir amaç uğruna birliktelik sağlamak. Bu da güzel örneklerden bir tanesi. Geçmişte yaptığımız örnekleri de biliyorsunuz. Hakikatten Çorlu’da bir fark yaratılıyor. Bu fark için destek verdiği için kadın kollarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Basit gibi görünse de çok değerli bir çalışma bence. Bir arada olmak birlikte olmak adına ihtiyacımız var” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise, “15 Temmuz Şehitler İlkokulu yararına düzenlenen kermese katılan herkese teşekkür ediyorum. Her zaman şunu söylüyorum. Türk kadınının yeri her zaman bir farklı. Ben inanıyorum ki bugün başımıza bir iş gelse, Türk kadını yine gündüzüyle gecesiyle bir orduyu besleyecek kadar saatler içerisinde hazırlanıp hem Osmanlı kültürünü hem de kendi el emeklerini ortaya koyuyorlar. Bu kermesine Çorlu halkımıza ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay da, “15 Temmuz 2016’da yaşadığımız sürecin ardından ortaya çıkan bir proje ile yola çıkıldı ve Çorlu’muzda herkesin bir nebze de olsa katkısı ile bir tuğla dahi olsa katkısı ile 15 Temmuz Şehitler Okulu’nun yapılması ile ilgili bir proje başlatılmıştı. Bizler de AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı olarak kermes programını düzenledik. Buraya katılan ve bu nefis yiyecekleri hazırlayan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir farkındalık ortaya koyar, öncülük ortaya koyar ve diğer sivil toplum kuruluşlarına da, diğer siyasi partilere de bir örnek teşkil eder” şeklinde konuştu.

Kermesin ev sahibi AK Parti Çorlu Kadın Kolları Başkanı Dilek Aktolun ise, Kadın kollarımızla birlikte organize etmiş olduğumuz 15 Temmuz Şehitler İlkokulu yararına düzenlemiş olduğumuz yardımlaşma ve dayanışma kermesine katılan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kermesimizin hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum. Umarım bugün kadın kolları üyelerimiz ile gerçekleştirmiş olduğumuz farkındalık uzun süre devam eder ve bu okul bitene kadar tüm halkımızla birlikte bu farkındalığı devam ettiririz” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kermesin açılışı gerçekleştirildi.

Kermese Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın yanı sıra, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, parti yöneticileri, üyeler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.
Kaynak: İHA