Devletin Himayesindeki Çocuklar İçin Münazara Yarışması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce '1. Münazara Bölge Yarışması' düzenlendi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Açar: 'Bu yarışmalarla inanıyorum ki çocuklarımızın, kazanma ve kaybetme deneyiminde kendi duygu ve davranışlarını tanıması gibi çok önemli kazanımları olacaktır'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "1. Münazara Bölge Yarışması" yapıldı.

Büyükşehir Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Bingöl, Mardin, Muş, Elazığ, Siirt, Adıyaman, Malatya, Bitlis ve Hakkari'den 72 öğrenci katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, bölge illerinden gelen çocukları, "İnsanlığa ve yaşama dair sayısız değerleri, geçmişten taşıyarak bugüne, bizlere getiren müstesna şehirlerden biri olan Anadolu'nun İslam'a açılan ilk kapısı, kutlu peygambere arkadaşlık etmiş sahabelerin ayak izlerinin tazeliğini muhafaza ettiği ilim, irfan ve medeniyet şehri, kadim Diyarbakırımıza hoş geldiniz." diyerek selamladı.

Açar, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hizmet modellerinden yararlanan çocukların, özgüven ve sorumluluk duygularını, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek istediğini anlattı. Halit Açar, yarışmanın çocukların kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma ve savunma becerilerini geliştirmelerini sağlamaya yönelik olarak yapıldığını bildirdi.

Diyarbakır'da düzenlenen yarışmada dereceye giren grubun, Türkiye geneli yapılacak yarışmada bölgeyi temsil edeceğini ifade eden Açar, şöyle konuştu:

"Bu yarışmalarla inanıyorum ki; çocuklarımızın, kazanma ve kaybetme deneyiminde kendi duygu ve davranışlarını tanıması gibi çok önemli kazanımları olacaktır. Yarışma, gerçekten çok önemli ve yerinde bir etkinlik. Onun için Sayın Bakanımız ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz başta olmak üzere fikir ve emekleri ile katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklarımıza zihin açıklığı ve başarılar diliyorum."

Yarışma yarın sona erecek.

Kaynak: AA