Bursa İl Dernekler Federasyonundan Güroymak'a Ziyaret

Bursa’da faaliyetini sürdüren Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDEF) tarafından ‘Anadolu Kültür ve Kardeşlik Gezisi’ kapsamında dernek başkanları ve gazetecilerden oluşan 43 kişilik heyet, Bitlis’in Güroymak ilçesini ziyaret etti.

Bursa İl Dernekler Federasyonundan Güroymak'a Ziyaret
Bursa İl Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir, 33 il dernek başkanı ve gazetecilerle birlikte ilçeye gelen heyet, ilk olarak Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’nu makamda ziyaret ettiler. Heyeti makamında kabul eden Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyete ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahseden Alibeyoğlu, sürdürülen çalışmalarla ilgili de bilgiler vererek, “Gerek kaymakamlık ve gerekse belediye olarak ilçemizde genelinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra ümit ediyorum ki Güroymak ilçemiz sürekli yapılan yatırım ve atılımlarla gündeme gelecek ve gerçek değeriyle anılacaktır” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretin önemine vurgu yapan Alibeyoğlu, Bursa İl Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ve beraberindeki diğer dernek başkanlarına teşekkürlerini iletti. Bursa İl Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ise, Bitlis’e 7’nci ziyaretleri olduğunu söyledi.

Dursun, "Biz sadece kültürel anlamda zaman harcıyorduk. Ancak yapmamız gereken bazı şeylerin önemli olduğunun farkına vardık. Bu sefer ki gelişimizde zengin bir kadroyla geldik. 10’un üzerinde basın mensubu getirdik. Geldik ve gördük ki çok farklı bir ortamla karşılaştık. Güroymak ilçesinde Belediye Başkanımız Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun 6 ayda 30 yılın hizmeti yaptığını yerinde görme fırsatımız oldu, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir ise BİLDEF’in çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Bitlis’te doğduk. Bursa’da doyuyoruz. Bursa’da doyunca da buraya özlem duyuyoruz. İnşallah bu ziyaret hedefine ulaşır. Güroymak ilçemizi ziyaret ettik. Kaymakam ve Belediye Başkanı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu ilçede yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Memleketimizde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bizlere göstermiş olduğu misafirperverliğinden dolayı da bizleri son derece mutlu etmiştir" dedi.

Kaynak: İHA