Osmaniye'de STEM Öğretme Metodları Protokolü İmzalandı

Osmaniye'de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, STEM Eğitici Eğitimi Teknik Destek Protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mılla Katık, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisinde, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda eğitimin niteliğinin artırılması için öğretmen metodları geliştirdiğini belirtti.

STEM modeli ile öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği aynı anda öğrenme imkanı bulabileceğini ifade eden Katık, "Öğrencilerde analitik düşünme becerisini geliştiren, soran, sorgulayan araştırmacı öğrenci modeli yetiştirmeyi amaçlayan bilim ve teknoloji ağırlıklı kısa adı kısa adı STEM olan (Science, Technology, Engineering, Mathematics) öğrenciye gündelik sorunlarla başa çıkabilme, çözüm üretebilme yeteneği kazandırıyor. Bu öğrenme modelinde öğrencinin amacı sadece sınavları kazanmak değil hayata hazırlanmak olacaktır." dedi.

Katık, imzalanan protokol sayesinde kentteki Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji Tasarım branşlarında 24 öğretmene STEM Eğitici Eğitimi verileceğini de sözlerine ekledi.

Protokol, Milli Eğitim Müdür Vekili Milla Katık ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı.

Kaynak: AA