İzmir'deki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını inceledi.

Karabağlar'daki alanı gezen Ayyıldız, projenin geldiği aşama hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra İlbank İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi, proje ile ilgili sunum yaptı.

Çelebi, Karabağlar'da 540 hektarlık alanın Bakanlar Kurulu'nca 2012 tarihinde riskli alan ilan edildiğini anımsattı.

Alanın, imar planı yapılan 101 hektarlık kısmında 41 hektarın konut ve ticaret alanı, 60 hektarın yeşil ve sosyal donatı alanı olduğunu kaydeden Çelebi, 1. etapta kat karşılığı ihale yapıldığını belirtti.

Çelebi, 1. etapta ihale edilen bağımsız bölümü sayısının bin 558 olduğunu ifade ederek, bunun bin 533'ünün konut, diğerlerinin ticaret alanı niteliği taşıdığını söyledi.

İkinci etapta ihale edilecek bağımsız bölüm sayısının 3 bin 49, özel mülkiyete ait arsalardaki bağımsız bölüm sayısının ise 4 bin 624 olduğunu aktaran Çelebi, 1. etap kısmında parsel içi yolları yapım ihalesinin yapılarak, sözleşmesinin 26 Ekim'de imzalandığını anlattı.

Çelebi, ikinci etap ve özel mülkiyete ait arsalardaki bağımsız bölümlerle toplam bağımsız bölüm sayısının 9 bin 231 olacağını ifade etti.

- Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesi

Alandaki incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da bu projeyle İzmir'in Karabağlar'dan yeniden doğduğunu söyledi.

Hükümetin kentte yaklaşık 980 hektarlık alanda kentsel dönüşümü başlattığını ifade eden Delican, "Bu projenin birinci etabında da temeller atılmış durumda. Tünel kalıp sistemi ile çok hızlı şekilde binalar yükselmeye başlayacak. Yüklenici firma şantiyesini kurdu. İşçilerin ve bütün personelin kalacağı yerler ayarlanmış, projeler hazırlanmış durumda. Çalışmalar başladı. 2019 yılının şubat mart ayında bin 530 konut teslim edilmiş olacak." diye konuştu.

Delican, bölgede yaşayanların hak kaybı olmadan son derece çağdaş, depreme dayanıklı konutlara yerleşebileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, DSİ Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Burhan Usta, Maden Tetkik ve Arama Bölge Müdürü Aytekin Türkel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan da katıldı.

Kaynak: AA