Dilovası Kasım Meclisi Gerçekleştirildi

Dilovası Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında toplantı salonunda gerçekleşti.

Dilovası Kasım Meclisi Gerçekleştirildi
5 gündem ve 2 gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü toplantı öncesi ülke ve Dilovası gündemini değerlendiren Başkan Toltar, "Dilovası’nda Doğu kavşağı ve Batı kavşağı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Batı Kavşağı ilgili proje hazır keşif çalışmaları sürüyor. DOSB’a ait bir dönüm kadar alanın kamulaştırması için Karayolları ile yapılan anlaşma sonrası Büyükşehir Belediyesi bu ödeneği üstlendi. Yer altında bulunan bazı elektrik ve su hatlarının kaydırılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bağdat Caddesi ilgili yeni çalışmalarımız var. İkinci etap düzenleme için çalışmamız başladı.

Kaldırım, tretuvar ve üst yapısı ile ilgili çalışmalarımız Büyükşehir Belediyesi birlikte 2018 yılı başında başlayacağız" dedi.

Yarı olimpik yüzme havuzla ilgili olarak projeyi tamamladıklarını da söyleyen Toltar, "Şuan ihale aşamasında. Ayrıca Mimar Sinan Mahallesi itfaiye alanından hastaneye kadar olan kısmında yapılacak olan yol çalışması ile köylerimiz ve Mimarsinan ve Orhangazi Mahallelerinin hastaneye ulaşımını kolaylaştıracak projede Orman Bölge Müdürlüğü’nden onaylandı. Diliskelesi Mahallemisi’ne yapacağımız kapalı halı saha ve spor kompleksini ihaleye çıkarttık. Cumhuriyet Mahallemisi’ne halkımızın talebi üzerine semt konağı için arsa takasını gerçekleştirdik. Bir sonraki meclisimizde onaylandıktan sonra Orhangazi Mahallesi’ne de yaptığımız semt konağının benzerini yapacağız” diye konuştu.

Uzunca gündeme dair konuşma yapan ve hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Toltar daha sonra 7 gündem maddesini mecliste tek tek okuyarak onaylattı.
Kaynak: İHA