Bülent Ecevit Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Bülent Ecevit Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacağını belirterek, ilgilenenlerin bugünden itibaren 23 Ekim 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulunabileceklerini bildirdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacak
YÖK'ten yapılan duyuruya göre, 18 Haziran 2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre “ Bülent Ecevit Üniversitesi” ne rektör ataması yapılacak. İlgilenenler bugünden itibaren 23 Ekim 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunabilecek.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde; “Profesör” olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması, şartları aranacak.

Başvuru dilekçesi ile birlikte aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesinin yer alması gerekiyor. Başvuruda kullanılacak Rektör Adayı Bilgi Formuna YÖK'ün internet sitesindeki duyurular kısmından ulaşılabilecek. Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, “rektoraday@yok.gov.tr” adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.
Kaynak: İHA