Akıncı Üssü Davasında 28. Celse

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın 28. celsesi başladı.

Akıncı Üssü Davasında 28. Celse
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Savunma yapan eski Pilot Binbaşı Ersin Eryiğit, FETÖ ile bağının olmadığını, darbe girişiminde de bir faaliyetinin bulunmadığını öne sürerek, "Cezaevinde aldığım her nefes darbecilere haram olsun" dedi.

Darbe girişiminden saat 22.30 sıralarında haberdar olduğunu savunan Eryiğit, karacı askerleri Akıncı Üssü’nde görünce şüphelendiğini, darbe olduğunu öğrenince de darbeyi önlemek için faaliyet yürüttüğünü, emrindeki askerlere de, "Bir fırsatını bulursanız kaçın" dediğini iddia etti.

"Harun Biniş’e benziyor"

Eryiğit, darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’nde sivil kıyafetli şahısları da gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, 143. Filo’da gezen FETÖ’nün sivil imamlarından Harun Biniş’in güvenlik kamerası kayıtlarından elde edilen görüntülerini izletti. Duruşma salonundaki dev ekranlara yansıtılan görüntüleri izleyen Eryiğit, "Ben o sivil şahsı yandan gördüm. Bunun gibi uzun saçlıydı, gözlüklüydü ve elinde tablet vardı. Gördüğüm kişiye benziyor" dedi.



Duruşmaya alarm molası

Eryiğit’in çapraz sorgusu esnasında binanın yangın alarmı çalmaya başladı.

Alarmın bir müddet daha çalmaya devam etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Giray, duruşmaya öğle arası verdi. Alarmın teknik bir arızadan kaynaklandığı öğrenilirken, duruşmaya, saat 13.30’da devam edilecek.
Kaynak: İHA