15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davasında Sanıkların Kimlik Tespitleri Tamamlandı

Darbe girişiminde, 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davada sanıkların kimlik tespitleri tamamlandı.

FETÖ tarafından organize edilen darbe girişiminde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşmanın görülmesine başlandı.

İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları duruşma salonunda görülen ilk celseye 135 tutuklu sanığın büyük bir kısmı cezaevinden getirilirken, bazı tutuksuz sanıklar da salonda hazır bulundu. Dosyada adı geçen 318 müştekiden bazıları da duruşmaya katılırken, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti milletvekilleri Mehmet Metiner, eski milletvekili Uğur Işılak ve şehit Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok da izleyiciler arasında yer aldı. Katılım yoğunluğundan dolayı, bazı müştekiler salona alınamadı.

Duruşmada sanıkların kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından, müştekilerin kimlik tespitlerine geçildi. Duruşmaya ara verildi.

Kaynak: İHA