Tunus Sağlık Bakanı Şakir Hayatını Kaybetti

Tunus Sağlık Bakanı Şakir, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Tunus Sağlık Bakanı Selim Şakir'in, Dünya Göğüs Kanseriyle Mücadele Günü'nde düzenlenen maratonu gözettiği esnada kalp krizi geçirerek vefat ettiği bildirildi.

Tunus Başbakanlığına ait sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, Şakir'in, Dünya Göğüs Kanseriyle Mücadele Günü dolayısıyla başkentin batısındaki Nabil vilayetinde düzenlenen maratonu gözettiği sırada kalp krizi geçirerek 56 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

- Selim Şakir

Tunus'ta Fransızlara karşı bağımsızlık mücadelesinde öne çıkan liderlerden Hadi Şakir'in oğlu olan Selim Şakir, ülkenin güney batısındaki Sfaks kentinde 24 Ağustos'ta dünyaya geldi.

Tunus'ta 1983 yılında matematik yüksek öğrenim fakültesinden, 2008 yılında da Fransa'da istatistik mühendisliğinden mezun olan Şakir, çeşitli devlet kademelerinde ve özel bir bankada üst düzey yöneticilik görevleri aldı.

Şakir, 2011 yılında Tunus'taki devrimin ardından, Turizmden Sorumlu Devlet Sekreterliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerini yürüttü.

Maliye Bakanlığı görevine 5 Şubat 2015'te gelen Şakir, 20 Eylül 2016'da cumhurbaşkanı siyasi danışmanı oldu.

Nida Tunus Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Şakir, aynı partinin ekonomik ve sosyal komitesi başkanlığını yürütüyordu. Evli ve üç çocuk babası Şakir, geçen ay Başbakan Yusuf Şahid'in kabine revizyonunda Sağlık Bakanlığı görevine getirilmişti.

Kaynak: AA