Kırşehir Belediyesi'nden Toplu Sünnet Şöleni

Kırşehir Belediyesi bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen şölende 249 çocuğu sünnet ettirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İkizarası Kent Park'ta gerçekleştirilen şölen, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile başladı.

Şölende konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptıkları en hayırlı hizmetlerden birinin de bu şölen olduğunu vurguladı.

249 çocuğun erkekliğe ilk adımı attıklarını aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kırşehir’i 2023, 2053, 2071’e hazırlamak için gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla birlikte gayretli bir çalışma içerisindeyiz. Kent Parkı, Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Meydanı, yeni pazar yeri, terminal ve diğer tüm eserlerimiz bu şehri geleceğe hazırlamak için özenle hazırlanmış projelerdir. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezimizi açtık. Eski kültür merkezimizi de inşallah kısa zamanda yıkıp, kent parkla, külliyemiz ile birleştireceğiz. Sünnet şölenimiz ile önemli bir hizmet yapıyoruz. Bu sene 249 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Çocuklarımızdan 40'ı göçmenlerin çocukları. İçlerinde Suryeli, Iraklı, Türkmen kardeşlerimiz var. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bizler birbirimize sahip çıkacağız, sevgi ve muhabbeti yayacağız ve çoğaltacağız. Düşmanlıkları azaltacağız ve dört elle birbirimize sarılacağız. Şehrimize misafir olarak gelen kardeşlerimizin burada en güzel şekilde misafir edilmesi de bizim geleneklerimiz ve inancımız gereği çok önemlidir."

Konuşmanın ardından sünnet ettirilen çocuklara hediye dağıtıldı.

Kaynak: AA