'International Challenges Yıllık Forumu'

'Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler' temasıyla düzenlenen 'International Challenges Yıllık Forumu'nun resepsiyonu, SAM Başkanvekili Doç. Dr. Mesut Özcan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi

"Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler" temasıyla düzenlenen "International Challenges Yıllık Forumu"nun resepsiyonu yapıldı.

Taksim'de bir otelde Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanvekili Doç. Dr. Mesut Özcan ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Birleşmiş Milletler'in üst düzey yöneticileri, kıdemli büyükelçiler, misyon liderleri, uzmanlar, akademisyenler ve diplomatlar katıldı.

Resepsiyonda, AA muhabirine açıklama yapan Doç. Dr. Özcan, programın amacının BM Barış Gücü misyonlarında çalışan uzmanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Asker, polis, diplomat, akademisyen gibi dünyanın farklı yerlerindeki BM Barış Gücü misyonlarında yer alan uzmanların Türkiye'ye geldiğini aktaran Özcan, şöyle konuştu:

"Bu forum, belirli aralıklarla toplanan bir forum ve Türkiye'de Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi bunun bir partneri. Buradaki amaç, sorunları konuşup önerilerde bulunmak. Bu toplantı öncesinde daha önceki zamanlarda Amerika'da, İsveç'te bir araya gelindi. Alanda karşı karşıya kalınan sorunların çözümüne yönelik öneriler ele alınacak, forumun sonunda önerilerin bulunduğu bir rapor yayınlanacak."

"Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler" temasıyla düzenlenen "International Challenges Yıllık Forumu"na, İstanbul'da Stratejik Araştırmalar Merkezi ev sahipliği yapıyor.

Forum, barış koruma misyonlarında yöneticilik yapan profesyonellerin yanı sıra akademisyen, diplomat ve uzmanları bir araya getiriyor.

Etkinliğin, barış koruma operasyonlarına ilişkin güncel sınamalar ile potansiyellerin ele alınması ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacağı, ayrıca Türkiye’nin uluslararası barışı koruma ve çatışmaların önlenmesi konularındaki görüşlerinin de akademik boyutuyla uluslararası kamuoyuyla paylaşılması için platform oluşturacağı öğrenildi.

Foruma, Türkiye ve yabancı ülkelerden resmi temsilci, akademisyen, politika yapıcı ve uzmanlar, düşünce kuruluşları ve güvenlik kurumları mensupları, bürokratlar ile diğer ilgililerin geniş katılımı bekleniyor.

Resepsiyonla başlayan "International Challenges Yıllık Forumu", 10 Ekim'de sona erecek.
Kaynak: AA