Eker I Run Yol Koşusu

Eker firması tarafından bı yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte 15 kilometre kategorisinde erkeklerde Regasa, kadınlarda ise Gyurten birinci oldu.

Eker firması tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Eker I Run Yol Koşusu Bursa'da yapıldı.

Konak Mahallesi Lefkoşa Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 2 bin sporcu katıldı. Sağanağa rağmen sporcuların yoğun ilgi gösterdiği koşu, 15 kilometre, 5 kilometre ve minik adımlar olmak üzere 3 kategoride gerçekleşti.

Yarışlarda erkekler 15 kilometre kategorisinde Fetene Alemu Regasa birinci, Ayhan Sağlam ikinci, Güneş Nalbantoğlu üçüncü oldu. Kadınlar 15 kilometrede ise Natalia Gyurten birinci, Ece Calp ikinci, Aslı Sertçelik üçüncülük elde etti.

Erkekler 5 kilometrede de Emircan Şahin birinci, Ekrem Mercan ikinci, Yunus Çalışkan üçüncü oldu. Kadınlarda ise Seray Şentürk birinci, Beyza Cesur ikinci, Selin Eyipoğlu üçüncülük madalyası aldı.

Koşunun 15 kilometre birincileri Barcelona Maratonu'na, ikincileri ve üçüncüleri ise İznik Ultra Maratonu'na katılma hakkı kazandı. 5 kilometre birincileri ise 2 kişilik Marmaris tatil paketi, ikinci ve üçüncüleri de Geyik Koşuları'na ücretsiz katılma hakkına sahip oldu.

Bu arada, minik adımlar kayıt ücretlerinin tamamı ile yetişkin kayıt ücretlerinin her 5 lirasının hemofili ve talasemi hastası çocuklar için ayrıldığı bildirildi.
Kaynak: AA