Türk Ve Suriyeli Çocuklar Çanakkale'ye Gönderildi

Ankara Valisi Topaca Türk ve Suriyeli 114 öğrenciyi Çanakkale'ye uğurladı Ankara Valisi Topaca: 'Çanakkale, dünyanın en büyük kahramanlıklarının yaşandığı bir yerdir. Bu kahramanlığı yapan, bunu yaşayan da bizim atalarımızdır. Bugün birlikte yola çıkacağınız Suriyeli kardeşlerinizin dedeleri de orada bizimle birlikte bu vatan için mücadele ettiler, canlarını verdiler. Onlar da şehit oldular'

Ankara Valisi Ercan Topaca, Türkve Suriyeli öğrencilerden oluşan 114 kişilik kafileyi Çanakkale'ye uğurladı.

Altındağ Kaymakalığı tarafından, ilçedeki Suriyeli ve Türk öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, Türk kültür ve tarihini öğretmek, milli şuur ve bilinci aşılamak amacıyla başlatılan Tarihe Yolculuk Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli bin 200 öğrenci, Gelibolu Tarihi Yarımadası'nı gezecek.

Yola çıkacak ilk gruptaki 114 öğrenciyi uğurlamak için Ankara Valiliği önünde tören düzenlendi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere seslenerek, "Tarihimizi, dedelerimizi, bu ülkeyi bizlere bırakanların kanları, canları, kahramanlıklarıyla ceddimizin mücadele ettiği yerleri göreceksiniz." dedi.

İlçedeki her öğrenciyi geziye gönderemediklerini ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Çanakkale dünyanın en büyük kahramanlıklarının yaşandığı bir yerdir. Bu kahramanlığı yapan, bunu yaşayan da bizim atalarımızdır. Bugün birlikte yola çıkacağınız Suriyeli kardeşlerinizin dedeleri de orada bizimle birlikte bu vatan için mücadele ettiler, canlarını verdiler. Onlar da şehit oldular. Onların torunları olarak bugün o tarihteki birlikteliği oraları gezerek bir kez daha göstermek, birbirimize zor zamanlarımızda daha çok sahip çıkmanın ne anlama geldiğini göstermek açısından da bu geziyi önemsiyorum."

Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çektiren Vali Topaca, öğrencileri otobüslerine bindirerek uğurladı.
Kaynak: AA