Konya'da 'Küresel Barış Ve Refah' Konferansı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) İslam Dünyası Bilimler Akademisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliği ile Konya’da "Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon" konulu konferans düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İslam Dünyası Bilimler Akademisinin üyelerini Konya'da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Toplantının İslam dünyasının Mevlana'nın mesajına duyduğu ihtiyacı karşılamak amacıyla Konya’da düzenlendiğini vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:

"Dışardan gelen 70 seçkin bilim insanı gibi ülkemizden de tebliğ sunacak oturum başkanlığı yapacak 35 civarında bilim insanları da görev alacak. Böyle bir toplantıyı organize etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konyamız için çok önemli bir tanıtım vesilesi ayrıca Mevlana hazretlerinin dünyanın çok farklı ülkelerinde İslam bilim insanları tarafından tanıtılmasına da katkıda bulunacak olan bir toplantı. Toplantı İngilizce olacak. Tüm katılımcıların tebliğleri de İngilizce sunulacak. 3 gün boyunca Konyamızda bilimsel niteliği ağırlıklı olan bir bilim şenliği gerçekleşecek."

"Küresel barış ve refah için ne yapılmalı?" sorusuna cevap aranacak konferans 8-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA