Kürşat Mican LGBTİ'leri Aşağılama Davasında İfade Verdi

İstanbul’da LGBTİ’lerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) düzenlediği yürüyüş öncesi yaptığı basın açıklaması nedeniyle yargılanan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Marjinal bir grup bizi sürekli kavgacı, kin ve nefret tohumları eken bir yapıymışız gibi göstermek istedi. Biz insanların inançlarına, yaşayışlarına karşı değiliz" dedi.

Kürşat Mican LGBTİ'leri Aşağılama Davasında İfade Verdi
Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın İstanbul’da geçen yıl LGBTİ üyelerinin “Onur Yürüyüşü” öncesi yaptığı açıklama ile "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Kürşat Mican katılırken, müşteki Gülşah Öztürk ve Kıvılcım Arat ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan Kürşat Mican, atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, "Ben Ramazan ayında ahlaksızlık olarak gördüğüm bu yürüyüşün engellenmesi için yetkilileri göreve çağırdım. Bu konudaki ifademde Ziyapaşa’nın sözünü, bir özlü söz olarak söyledim. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede devletimizin, milletimizin göz önünde bulundurduğu hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünmekteyim" dedi.

Bunun üzerine sanık Mican’ın avukatı Mehmet Üstündağ söz alarak, "LGBT grubu Müslüman bir grupta milli ve manevi değerleri zedeleyen mübarek üç ayların ismini kullanmak suretiyle asıl aşağılamayı yapmışlardır. Kargaşanın çıkmaması adına müvekkilimin yürüyüşün engellenmesi için iddiaya konu basın açıklamasını yapmıştır. Bu nedenle atılı suçlamanın oluşmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Müşteki Kıvılcım Arat sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, cezalandırılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutuklanması veya adli kontrol altına alınmasına yönelik talepleri reddetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama

Duruşma sonrası açıklama yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "LGBTİ’liler 2016 Ramazan ayında yürüyüş yapmak istemişlerdi. Adını da ’Onur Yürüyüşü’ koymuşlardı. Pankartlarla birlikte sanal alemde ’Receple Şaban aşkına Ramazan engel olamaz’ diye reklamlar yapmışlardı. Biz de buna karşılık basın açıklaması yapmıştık. ’Hiçbir şekilde bu kişilerin Türkistan ahlakıyla yoğrulmuş, ecdadımızın kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yürümelerine müsaade etmeyeceğiz’ şeklinde. Bizim bu açıklamamız devlet tarafından karşılık buldu. Valilik de malumunuz bizim açıklamamıza karşı bu yürüyüşe izin vermiyoruz dediler" ifadelerini kullandı.

"Burada bizi marjinal bir grup sürekli kavgacı, kin ve nefret tohumları eken bir yapıymışız gibi göstermek istediler" diyen Mican, "Biz insanların inançlarına, yaşayışlarına karşı değiliz" şeklinde konuştu.

İstanbul’da geçen yıl eşcinsellerin Onur Yürüyüşü öncesi “Direkt yürüyüşü engelleyeceğiz. Olacakların sorumlusu biz değiliz” şeklinde açıklama yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan altı aydan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: İHA