Ankara Şoförler Odası Olağanüstü Genel Kurulu

Ankara Şoförler Odası Başkan Adayı Çelik: 'Taksici esnafının en büyük sorunlarından birisi 'VIP transfer' olarak ifade edilen minibüslerle havalimanı başta olmak üzere birçok yere yapılan servisler. Bu sorunun artık ortadan kaldırılması gerekiyor'

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Adayı Hamdi Çelik, "VIP transfer" olarak ifade edilen ve çoğunlukla minibüslerle havaalanı başta olmak üzere pek çok hatta yolcu taşıyan sistemin taksici esnafının en önemli sorunlarından biri olduğunu bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksicilik mesleğinin ve taksici esnafının itibar kaybettiğini öne sürdü. Son 10 yıldır Ankara Şoförler Odası'nın iyi yönetilmediğini savunan Çelik, bundan duyduğu rahatsızlık ve taksici esnafının kendisine yönelik ilgisi nedeniyle Oda'nın 15 Ekim Pazar günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurulunda başkanlık için aday olduğunu belirtti.

Çelik, "Taksici esnafının en büyük sorunlarından birisi 'VIP transfer' olarak ifade edilen minibüslerle havalimanı başta olmak üzere birçok yere yapılan servisler. Bu sorunun artık ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunu altı ay içerisinde kaldıracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

- "Taksici esnafının kaybolan itibarının geri gelmesi gerekiyor"

Ankara'da 7 bin 700 taksinin hizmet verdiğini ve bu sayının Ankara'ya fazla olduğunu dile getiren Çelik, yaklaşık bin taksinin bazı hatlarda "taksi dolmuş" olarak hizmet verebileceğini söyledi.

Çelik, şehrin toplu taşıma planlamasıyla ilgili taksicilere danışılmadan kararlar alındığını savunarak, "Son 10 yıla baktığımızda taksici esnafı, itibarıyla kazanımlarını da kaybetti. Bugün toplu taşıma planlaması yapılırken, taksici esnafının görüşlerine başvurulmuyor ve hassasiyetleri dikkate alınmıyor. 10 yıl önce İstanbul'da bir taksi plakası satılıp Ankara'da iki taksi plakası alınıyordu ama bugün İstanbul'da satılan bir taksi plakasıyla Ankara'da dört taksi plakası alınıyor. Bu durumun değişmesi lazım. Taksici esnafının kaybolan itibarının geri gelmesi gerekiyor. Bunun için göreve talibiz." dedi.
Kaynak: AA