'Türkiye Değer Ödülleri' Projesi

Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen projede, eser ve değer ödülü kategorilerinde 16 öğrenci Türkiye derecesi elde etti.

Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Türkiye Değer Ödülleri" projesinde, eser ve değer ödülü kategorilerinde 16 öğrenci Türkiye derecesi kazandı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 6'ncısı düzenlenen proje kapsamında, Türkiye derecesi kazananlar belli oldu.

Proje çerçevesinde, eser ve değer ödülü kategorilerinde 16 öğrenci Türkiye derecesi elde ederken, "Değer Ödülü" kategorisinde ortaokul ve lise düzeyinde dereceye giren 6 öğrenciyi aday gösteren öğretmenlere de "Teşvik Ödülü" verilecek.

Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi tarafından 2011'den beri her yıl farklı bir temayla düzenlenen projenin bu yılki teması "Cesaret" olarak belirlendi.

Değer ödülü ve eser ödülü olmak üzere iki kategoriden oluşan Türkiye Değer Ödülleri’nde "Değer Ödülü" kategorisinde cesaret değeri üzerinden öğretmen ve öğrenciler ödüllerini alacak.

"Eser Ödülü" kategorisinde, cesaret değerini hikaye, şiir, kısa film, resim ve karikatür dallarında işleyen ve her bir dalda Türkiye birincisi olan öğrenciler ödüllendirilecek.

Ödül töreni, 22 Ekim'de siyaset, sanat, eğitim ve bilim dünyasından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA